Vivamon puutarha

Vivamon hiljaisuuden puutarha

 

Vivamon hiljaisuuden puutarha on rakennettu Lohjalla sijaitsevaan Vivamon toimintakeskuksen yhteyteen.

Sen tarkoitus on palvella Vivamossa vierailevien ihmisten hiljentymisen tarvetta. Vivamon puutarha on yksi lähes kolmestasadasta retriittikäyttöön rakennetusta puutarhasta, jotka ovat jäsenenä Quiet Garden järjestössä.

Rakentaminen aloitettiin vanhaa kasvillisuutta raivaamalla vuoden 2005 syksyllä. Villiintyneen puutarhan keskeltä löytyi vanhoja ruusupensaita ja kirsikkapuita, joita Vivamon perustajat olivat aikanaan istuttaneet. Puutarhan alkuperäistä ilmettä onkin pyritty säilyttämään ja puutarhasta voit löytää viittauksia Vivamon historiaan

Hiljainen puutarha vihittiin käyttöön elokuussa 2007. Alueen rakentaminen jatkuu kuitenkin edelleen, sillä sekä hiljaisessa puutarhassa että Vivamon viheralueilla laajemminkin tekemistä riittää. Kesän 2010 aikana rakensimme puutarhaan pienen laajennuksen, johon oleskelutilaksi tuli mutterinmallinen kasvihuone. Tämän alueen rakentaminen jatkuu tänä kesänä.

Jos haluat viettää lomaa Vivamon kauniissa ja hoitavassa ympäristössä ja antaa talkoopanoksesi hiljaisuuden puutarhan hoitamiseen, voit ottaa yhteyttä Tuomo Salovuoreen.

Vivamossa tullaan järjestämään puutarha-aiheisia retriittejä ja tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

www.vivamo.fi

Marko Huhtalan TV -ohjelma Vivamon puutarhasta löytyy alla olevasta osoitteesta:

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=24398

Tältä puutarhassa näyttää heinakuussa 2015.